top of page

Onze oorsprong

Het RAID Team is ontstaan in 2010 op basis van een eindwerk rond agressie in de zorgsector. Wegens stijgende interesse van verschillende diensten werd de firma in het leven geroepen.

Onze Principes

Onze technieken zijn gebaseerd op technieken uit de martial arts "Ju-Jitsu". Dit is een zachte verdedigingssport waarbij de aanvaller zo min mogelijk kwetsuren toegebracht worden. Dit passen we ook toe in onze lessen. Het is in eerste instantie belangrijk om je te kunnen bevrijden als je vastgegrepen wordt, deze bevrijdingen zijn simpel en vergen geen kracht.

Naarmate de les vordert gaan we ook in op situaties die bedreigender zijn, zoals vastgegrepen worden op de keel, of een slag krijgen. Ook in deze situaties is het vaak simpel om zich te kunnen weren zonder schade te berokkenen aan de agressor.

Onze Lesgevers

Kris Vankriekelsvenne

Mijn naam is Vankriekelsvenne Kris, tevens zaakvoerder van het R.A.I.D. Team. Ik werk halftijds op een spoedgevallen dienst van het Jessa Ziekenhuis en halftijds ben ik één van de noodplanningscoördinatoren.  Ik beoefen al meer als 25 jaar verschillende gevechts- en verdedigingssporten. Onze cursussen voor de sociale sector zijn gebaseerd op Ju-Jitsu.  Een zachte vorm van martial arts. Echter kun je bij ons ook terecht voor close combat, Krav Maga, Filipino Kyusho, en zoveel meer.

kris1.jpg
david1.jpg
David Eevers

Mijn naam is David Eevers en samen met Kris doe ik al meer dan 20 jaar aan verdedigingssporten zoals onder andere Ju-Jitsu en Close Combat. We hechten er vooral belang aan dat de deelnemers aan onze cursus ook effectief iets leren wat ze kunnen toepassen. Wat ons het meeste plezier doet is dat we regelmatig horen dat onze technieken in de praktijk toegepast zijn moeten worden en dat ze effectief werkten.

bottom of page