Handtasdief komt dodelijk ten val: achtervolgende man krijgt twee jaar cel en 178.000 euro boete


Een man (22) die een handtasroof zag gebeuren, de dief achterna ging en hem al worstelend staande hield, is door de rechtbank in het Spaanse Málaga in beroep veroordeeld tot twee jaar cel en een boete van 178.000 euro. De handtasdief kreeg twee klappen, kwam ten val en overleed twee dagen later aan zijn verwondingen.

De feiten dateren van 8 februari 2015 in de badplaats Fuengirola aan de Costa del Sol. Een vrouw die ’s ochtends op weg was naar haar werk in een hotel, werd door een man belaagd. Hij ging ervandoor met haar handtas en vluchtte weg. Voorbijganger Borja Salvador hoorde hulpgeroep en achtervolgde de handtasdief. Hij kon de man inhalen, met een worsteling tot gevolg. Salvador deelde daarbij twee klappen uit waarbij de dief viel en op zijn hoofd terechtkwam. De man overleed twee dagen later aan een hersenbloeding. De rechtbank acht het bewezen dat de handtasdief overleed als gevolg van de door Salvador toegebrachte slagen. De twintiger heeft altijd volgehouden dat hij alleen maar had ingegrepen om de overvallen vrouw te helpen en haar bezittingen terug te geven. Hij verklaarde ook gezien te hebben dat de dief de overvallen schoonmaakster schopte. De politie pakte Salvador enkele weken na de feiten op.

Bron: https://www.hln.be/nieuws/buitenland/handtasdief-komt-dodelijk-ten-val-achtervolgende-man-22-krijgt-twee-jaar-cel-en-178-000-euro-boete~a10a42cf/

#wettigeverdediging

Uitgelichte berichten
Er zijn nog geen gepubliceerde posts in deze taal
Nog even geduld...
Recente berichten