top of page

Fysieke Agressie
Management

Fysieke agressie management

Wie denkt als een slachtoffer, dreigt juist daarom een slachtoffer te worden.

Soms wordt de hulpverlener, ondanks het correct toepassen van communicatietechnieken, toch nog geconfronteerd  met fysieke agressie. Het is dan in de eerste plaats belangrijk om zichzelf in veiligheid te stellen en hulp van bewakingspersoneel of politie in te roepen. Er zijn echter situaties waarin je je niet meteen veilig kan stellen. Bijvoorbeeld: een patiënt grijpt je vast of wordt agressief tijdens een verplaatsing met de ambulance.

De cursus begint met een aantal oefeningen waarbij de deelnemers op verschillende manieren vastgegrepen worden en zich moeten proberen te bevrijden. Andere onderdelen van de les behandelen hoe we een slag kunnen afweren, of hoe we moeten reageren als we naar de keel gegrepen worden. De oefeningen zijn steeds gebaseerd op de agressie waar de deelnemers tijdens de uitoefening van hun beroep mee te maken krijgen.

Onze oefeningen zijn gebaseerd op technieken uit de verdedingssport "Ju-Jitsu". Dit is een zachte verdedigingssport die zich richt op het bevrijden zonder kwetsuren toe te dienen. De bewegingen zijn kort en efficiënt en daardoor gemakkelijk te onthouden.

Foto Rambo werkt hier niet.jpgtest.jpg

We willen geen Rambo's op de werkvloer! Een vermeden gevecht is een gewonnen gevecht.

Les Fysieke Agressiemanagment

  • Voor professionele medewerkers

  • Fysieke technieken aangepast aan de doelgroep

  • Duur: in overleg

  • Deelnemers: max 20 personen

  • Locatie: in overleg

  • Benodigdheden: beamer, gemakkelijke kledij

  • Boek 2 dagdelen op dezelfde dag (of combineer met Verbale Agressiemanagement) en ontvang 10% korting!

bottom of page